dimecres, 25 de maig del 2011

ACOMPANYAMENT 1X1. SESSIÓ III. CIÈNCIES SOCIALS, MÚSICA I EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA

RECURSOS PER AL CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL I HISTÒRIC (18/05/11)
La possibilitat d'accedir a informació georeferenciada de forma ràpida o de crear-la i compartir-la des de diversos dispositius ha estat una de les grans troballes d'Internet i han donat lloca al que es coneix com a realitat augmentada. Els recursos proposats avui utilitzen de forma diversa aquestes possibilitats.

Wikiloc és un lloc per compartir itineraris per fer a peu, en bicicleta etc. Però els darrrers que s'hi han incorporat (el sistema de mapes de l'Institut Cartogràfic, Panoramio i Google Earth ) l'han convert en una bona eina per al coneixement de l'entorn hi podem crear itineraris per treballar les sortides que fem etc...

GoogleEarth és un programa el qual (un cop instal·lat a l'ordinador o a algun dispositiu portàtil) a partir d'informació de mapes representa l'entotrrn geogràfic amb 3D i inclou diferents recursos com ara vídeos o fotografies (pròpies o compartides a partir de Panoramio) o simulacions Street View. És una eina molt atractiva per a l'ordinador o la pissarra digital. S'integra perfectament amb el sistema de mapes de Google Maps.

Dipity és una aplicació web que permet trobar, crear i incrustar línies del temps que podem fer servir per treballs de seqüències històriques.

TargetMap és una aplicació per representar dades sobre els mapes.

Genmagic, repositori d'activitats per a les diverses àrees

Art Project Recull virtual d'alguns dels millors museus del món.


Raconet de música, recursos i idees

"Recursos musicales", un bloc amb molts recursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada